Missatge de benvinguda

Sigueu benvinguts al bloc de la Casa Gran del Catalanisme de la Ciutat de Barcelona. Aquest espai està pensat per a contribuir a la reflexió i al debat sobre l'abast i el futur del catalanisme al segle XXI, convidant a tothom a cercar el màxim consens social i nacional que faci possible l'avenç del país en tots els ordres.

L'àmbit territorial d'aquest bloc se circumscriu a la ciutat de Barcelona, però tota aportació constructiva, vingui d'on vingui, serà ben rebuda.

dilluns, 17 de gener del 2011

Col·laborar amb la Generalitat

Aquest any 2011 és un any carregat de reptes i il·lusions per a tots, i marcat a l’Ajuntament per les eleccions municipals del 22 de maig. La victòria d’Artur Mas el 28-N confirma que el projecte de CiU a Barcelona va per bon camí i consolida les opcions perquè el canvi també triomfi aquí desprès de 32 anys consecutius de governs municipals encapçalats pel PSC.

Desprès de set anys de tripartit, el canvi a Catalunya era necessari. També la ciutat de Barcelona necessitava el canvi a la Generalitat. I, avui, la majoria de la societat barcelonina anhela també el canvi a l’Ajuntament de la ciutat que la victòria de mas ha anticipat. I és que en poc més de quatre mesos poden estar treballant junts per primer cop a banda i banda de la Plaça de Sant Jaume una Generalitat i un Ajuntament que es creguin el país i la seva capital. Sense confrontació, sense exclusions, sense les baralles del passat, i amb les idees clares i la convicció per construir un millor futur per a tots.

Mentrestant, el nou Govern de la Generalitat ens dóna l’oportunitat d’encetar una nova etapa de relacions entre l’Ajuntament i l’executiu català, una nova etapa que combini la lleialtat institucional ineludible amb l’exigència del tracte que la capital del país es mereix. Els pròxims quatre mesos, des de CiU treballarem ja en aquest camí que donarà prioritat a la col·laboració entre les dues institucions i que impulsarà acords de consens entre tots els grups municipals, un objectiu que tindrà continuïtat i tot el sentit si els barcelonins al maig ens donen l’oportunitat de liderar la ciutat des del seu Govern.

Xavier Trias (article publicat a Barcelona Informació, gener del 2011)

1 comentari:

  1. Com puc col.laborar des de Argentina.....visc a la ciutat de San Lorenzo, Provincia de Santa Fe, Rep. Argentina....
    Soc net de catalans i bis net de mallorquins....
    Una gran abrac,ada des de lluny....El Joan Josep Cabanellas i Fraile.
    email. jj_cabanellasfraile@yahoo.com.ar

    ResponElimina