Missatge de benvinguda

Sigueu benvinguts al bloc de la Casa Gran del Catalanisme de la Ciutat de Barcelona. Aquest espai està pensat per a contribuir a la reflexió i al debat sobre l'abast i el futur del catalanisme al segle XXI, convidant a tothom a cercar el màxim consens social i nacional que faci possible l'avenç del país en tots els ordres.

L'àmbit territorial d'aquest bloc se circumscriu a la ciutat de Barcelona, però tota aportació constructiva, vingui d'on vingui, serà ben rebuda.

dijous, 20 de gener del 2011

“Decàleg per a Nou Barris” de Xavier Trias


1.- Nou Barris, la nostra causa. Nou Barris és més que un districte, i volem que ho sigui encara més. Nou Barris és la nostra causa. Les persones que vivim a Nou Barris estem orgulloses del que hem construït. Tot ens ho hem guanyat treballant i lluitant cada dia, tots junts. Aquesta és la nostra identitat que ara volem potenciar.
2.- Nou Barris, on l’èxit de les escoles és sinònim d’èxit de tothom. Hem d’ajudar encara més als mestres. Cada fracàs escolar és un fracàs de tots nosaltres. Disposem de centres de referència en Música, Hostaleria, Disseny, Restauració i Circ. Hem d'oferir varietat, oportunitats i un compromís d'assessorament i orientació a famílies i alumnes.
3.- Nou Barris, feina, emprenedors i empresa. Nou Barris esdevindrà un dels pols de desenvolupament de Barcelona, un generador de feina. Volem que a Nou Barris el desenvolupament arribi a tothom. Ho farem potenciant l’emprenedoria, fent que les empreses s’instal•lin als nostres carrers.
4.- Nou Barris de comerç i de serveis. La recuperació del sector comercial ha de ser una prioritat. Cal mantenir i potenciar els actuals eixos comercials: Fabra i Puig, Pi i Molist, passeig Verdum i Via Júlia, així com els mercats municipals. Cal també elaborar un pla específic pel teixit comercial dels carrers dels barris.
5.- Nou Barris, motor de regeneració urbana. Nou Barris serà un dels pols d’implantació del nou urbanisme proposat per CiU a Barcelona, basat en el concepte de REGENERACIÓ urbana. Des de fer que la natura entri als nostres carrers i a les nostres places, fins a posar al dia els edificis construïts durant els anys seixanta i setanta implantant solucions energèticament punteres.
6.- Nou Barris, carrers segurs, tranquil•litat per a tothom. Cal assegurar la convivència als nostres carrers. La tranquil•litat és un bé a potenciar i a compartir. Cal que tothom pugui passejar tranquil, obrir la botiga tranquil, entrar i sortir de casa tranquil. Per això fa tants anys que defensem la Guàrdia Urbana de barri.
7.- Nou Barris, per la creativitat i la cultura. El principal patrimoni cultural de Nou Barris són les persones. La riquesa artística del nostre districte és única, diversa, variada, cosmopolita. Cal situar Nou Barris també entre les ofertes culturals de Barcelona. Hem d’aconseguir que ciutadans d’altres districtes es desplacin al nostre a gaudir de la nostra creativitat.
8.- Nou Barris, un districte pendent de donar-se a conèixer. Farem que es valorin adequadament espais d’interès indiscutible com El Parc Central de Nou Barris, el Fòrum Nord de la Tecnologia, l’Ateneu Popular, els nostres eixos comercials, les antigues masies, els refugis antiaeris, el Rec Comtal, el castell de Torre Baró i la Serra de Collserola, que han de formar part de l’oferta patrimonial i identitària de Barcelona.
9.- Nou Barris, el districte de Collserola. Volem fer de Collserola un espai de desenvolupament personal, social i econòmic, adequant camins i corriols, i els espais en els que s’hi pugui caminar o anar en bicicleta.
10.- Nou Barris, el districte per a totes les edats. Petits, joves, adults i gent gran, tothom ha de tenir el seu lloc a Nou Barris. Per això potenciarem els espais esportius, els espais de convivència, els espais per als jocs. Volem que els persones es realitzin en el temps del lleure, sempre en col•laboració amb la societat civil organitzada, potenciant l’associacionisme, confiant en la iniciativa cívica.

3 comentaris:

  1. Nou Barris ho mereix, ha crescut molt un barri
    de persones obreres i que mereixen que aquest barri que tingui més oportunitats de crear feina
    i tenir una bona convivència entre les persones,
    un barri el qual s'ha anat adant a la modernitat
    en mica en mica i que ara és molt gran i unit a uns altres barris. Aquesta muntanya de Collserola
    que ells mereixen haver de gaudir i els seus camins també siguin més arreclats per tothom.
    Penso que és un barri que mereix l'atenció de l'Ajuntament per fer-ho encara molt més modern i més tenir tots els serveis que mereix.
    Montse Varderi

    ResponElimina
  2. http://clinicaponent.es.tl/Maig-2011.htm

    ResponElimina